Dag 14: Watkins Glen – Niagara Falls (CND)

7- Montour Falls-Niagara Falls, 262 km

Vandaag staat de rit naar Niagara Falls op het programma. Rond negen uur ontbijten we nog een keer buiten. Dit keer heeft Stijn last van een muggenaanval. Zijn enkels staan vol met bulten. Om half elf vertrekken we. Nog één keer bekijken we de rare types in Watkins Glen. Wat een volk hier. We rijden nu langs Seneca Lake weer omhoog. Dan volgen we de snelweg richting Buffalo. Rond twee uur kwamen de watervallen in zicht. Wauw! Al vanaf de weg was het een spectaculair gezicht! Er hing een grote wolk mist in de lucht. Eenmaal in Niagara Falls zelf zag je de wilde rivier al goed. We moesten alleen wel naar de Canadese kant zien te komen. Aan de Amerikaanse kant was het al erg druk en toeristisch. We volgen de borden richting Rainbow Bridge en komen al snel bij de grens. Dit duurde niet lang. Weer een stempel in het paspoort erbij en we rijden in Canada!
Om half drie zijn we bij het Ramada Inn. De kamers zijn echter nog niet klaar, dus we gaan eerst te voet naar de Falls. Dit is een kwartiertje lopen. Onderweg is er van alles te zien. Niagara Falls staat vol met casino’s, restaurants en gift shops. Bij de watervallen zelf is het erg druk, half India loopt er rond. Het is wel erg mooi om te zien! Aan de overkant de American Falls, en aan onze kant de Horseshoe Falls! Natuurlijk veel foto’s gemaakt. We lopen zo ver mogelijk door, zo dicht bij de waterval als mogelijk is. Daar word je flink nat van al dat water. Onvoorstelbaar hoeveel water er naar beneden klettert.
Op de terugweg eten we nog een ijsje. In een winkel koopt Tess nog een mooie ring en Timo een leren armbandje. De andere twee heren hebben nog iets te goed.
We zijn wel laat terug bij het hotel. Vlug naar de kamer, dan kunnen de kinderen nog even zwemmen in het binnenbadje. Pas rond half acht gaan we eten bij Mac Donalds. Een mooie, schone zaak en goed gegeten daar.
We zetten de auto’s terug bij het hotel, en lopen nog een keer naar de Falls. ’s Avonds zijn ze mooi verlicht en we maken weer een hoop foto’s. In het donker en op zo’n afstand valt het alleen niet mee op alles er goed op te krijgen.
Wanneer we weer bij de kamer zijn is het al bijna elf uur! Snel nog wat drinken en naar bed. Het was een lange dag, maar wel leuk. Morgen hebben we de langste rit, dus ook dat wordt een lange dag. Maakt de de kids niet veel uit waarschijnlijk, want we gaan naar Hershey!!

20130713-234702.jpg

20130713-234715.jpg

20130713-234726.jpg

20130713-234734.jpg