Dag 17: Hershey – Gettysburg

9- Harrisburg-Gettysburg, 85 km

De ochtend na Hershey Park is een heftige! Het valt niet mee om wakker te worden. We moeten wel, want na 9 uur is er geen ontbijt meer. Even doorbijten dus. Na het ontbijt besluiten we om een stuk binnendoor te rijden, richting Lancaster en Intercourse. Dit zijn twee plaatsen waar veel Amish mensen wonen. In het begin is er nog weinig te zien. We komen voornamelijk door kleine dorpjes met veel Duitse roots, zoals het plaatsje Manheim. Overal zie je Duitse namen terug, en de huizen, vaak grote villa’s, zien er ook Duits uit. Heel apart. Het valt ook op dat er veel kerkjes zijn. Overal langs de kant van de weg zien we bijbelspreuken. Erg gelovig zijn ze hier.
Na een aantal keer stoppen en overleggen rijden we toch door tot aan Intercourse. Misschien dat daar nog iets te zien valt. Op de weg er naar toe, zien we al wel wat mensen langs de weg werken. Het dorpje zelf is erg toeristisch, eigenlijk was daar niet veel aan. In de straatjes erom heen liggen veel Amishboerderijen. Uiteindelijk, wanneer we terug rijden, komen we een heleboel koetsen tegen. Echt een vreemd gezicht. Zij leven nog zoals honderd jaar geleden, veelal zonder stroom.
Dan wordt het toch echt tijd om door te rijden naar Gettysburg. Na een rit van anderhalf uur komen we aan bij de Quality Inn. Dit motel ligt aan een drukke weg. Het stadje Gettysburg zelf is ook gezellig druk. Je ziet er veel vlaggen aan de huizen, en er zijn veel winkeltjes die over de burgeroorlog gaan.
Het is dan half drie geweest en de kinderen gaan eerst zwemmen. We relaxen allemaal wat tot een uur of vijf. Dan gaan we boodschappen doen bij de Walmart. Het eten komt deze keer van Domino’s Pizza. We nemen ze mee naar de kamer. Het zijn goede pizza’s!
Om acht uur gaan Cornė, Timo, Stijn en ik nog even naar het Gettysburg National Military Park. Dat is tot 10 uur ’s avonds open. Hier rijden we over de battlefields van de civil war. Er staan overal monumenten voor de gevallen soldaten van toen. Ook staat het vol met kanonnen. Na een uurtje wordt het donker, dus rijden we terug naar het hotel. Hier hebben Richard, Mariëlle, Tess en Rick nog spelletjes gedaan en een potje gevoetbald.
We drinken samen nog wat en gaan dan naar bed.

20130716-155814.jpg

20130716-155826.jpg

20130716-155835.jpg

20130716-155844.jpg

20130716-222907.jpg

20130716-222857.jpg

20130716-222914.jpg