Dag 18: Gettysburg – Washington DC

10-Gettysburg-Washington, 133km

Na een warme, benauwde nacht gaan we rond half tien ontbijten. Achter het motel is een klein huisje waar je kunt ontbijten. Het ziet er als een huiskamertje uit, en twee oudere dames houden alles goed bij. Rond half 11 vertrekken we richting Washington D.C. Het is vandaag niet meer dan 100 kilometer rijden, dus dat valt erg mee. We komen door de staat Maryland en daarna in Virginia. We zijn al om half een bij het Americana Hotel. We kunnen nog niet op de kamers. Na een kort overleg, rijden we naar de Arlington Memorial Cemetary. Dit ligt vlak bij ons hotel. We lopen over deze militaire begraafplaats. En hoewel de kinderen er niet zoveel mee hebben, vinden de groten alles erg indrukwekkend. Het is ook ontzettend heet, zo’n 37 graden. Bij iedereen gutst het zweet naar beneden. Maar ja, rustig lopen, van schaduw naar schaduw, dan lukt het wel. We zien onder andere het graf van John F. Kennedy en zijn vrouw Jackie. Ook kijken we naar de wisseling van de wacht bij het graf van de onbekende soldaat. Dit is gaaf om te zien (zie het fimpje hieronder). Hierna gaan we terug naar het hotel. We blijven even een tijdje op de kamer om bij te komen van de hitte. In het begin van de avond rijden we naar een klein winkelcentrum in de Buurt. Hier willen we wat gaan eten. We vinden een leuk restaurantje: King Street Blues. Hier nemen we fried steak, fried chicken, cheeseburgers, chicken strips en fries. Iedereen had lekker gegeten.
Als laatste rijden we nog even een rondje om de National Mall, kunnen we alvast zien waar we morgen heen gaan. We hebben niet echt veel gezien, een glimp van het witte huis en veel verkeer, maar dat komt morgen vast goed.

Filmpje Guard

20130718-094743.jpg

20130718-094822.jpg

20130718-094834.jpg

20130718-094842.jpg