Dag 21: Atlantic City – JFK Airport – Londen – Amsterdam

12-Atlantic City-JFK, New York, 226 km

Onze laatste dag in de USA! Iets na negen uur eten we bij een klein tentje aan de boulevard. Daarna gaan we uitchecken en laden we alle spullen in de auto. Wel fijn dat alles weer in de koffers past en dat ze onder het gewicht blijven!
Rond tien uur lopen we naar de winkels om voor de laatste keer te shoppen. Eerst naar de Conversewinkel, dan de Adidas en Nikestore. Alles bij elkaar blijven er toch zo’n 6 paar schoenen aan hangen! In dollars scheelt het toch aardig met wat we in Nederland zouden moeten betalen.
Alleen moet het nog wel in de koffers mee.
Richard en Corné gaan de auto bij het hotel ophalen en we spreken af bij een Mac Donalds. Iedereen neemt nog een lekkere milkshake en daarna moeten we toch echt richting het vliegveld.
Vlak bij New York staan we nog wel wat in de file. Dat duurt gelukkig niet al te lang, nog een laatste blik op de skyline en dan zit het er toch echt op. De huurauto ingeleverd bij Avis, aantal km’s: ruim 3200. Eenmaal op JFK komt het vaste ritueel van inchecken en douanes weer voorbij. Ik moest weer door een apart poortje, want hij bleef maar af gaan. Nog even tax free shoppen. Corné koopt een nieuw luchtje. En daarna wat eten, de laatste keer Mac voorlopig. We zijn mooi op tijd bij de gate, het vliegtuig vertrekt alleen wel later ivm thunderstorms. Nu maar weer hopen dat we in Londen niet hoeven te rennen.
In het vliegtuig gaat de tijd snel, zeker als een Nederlandse steward ons flink aan de praat houdt. Hij regelt blikjes bier voor de mannen, we krijgen goede oordopjes, lekkere hapjes en volop te drinken. Goed geregeld zo!
In Londen hebben we gelukkig net genoeg tijd om bij het volgende vliegtuig te komen. Nu is het Rick die helemaal gefouilleerd moet worden, ook zijn schoenen moesten uit. Net een kleine crimineel! Wel overdreven, vinden we.
Om half elf landen we op Schiphol. De familie Vera wacht ons al op.
Uiteindelijk waren we om 1 uur in Dongen. Alles goed gegaan! Alleen….wilde de Twingo van Mariëlle niet meer starten. Moesten Corné en Ries toch nog effe aanduwen bij dertig graden.
Hierna kon iedereen naar huis, uitpakken en uitrusten!!

20130727-113851.jpg

20130727-113859.jpg

20130727-113908.jpg